TLife | The female side of life

Τάρτα με μους αμυγδάλου και ράσμπερι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια διαφορετική τάρτα με λίγες θερμίδες και ιδιαίτερη γεύση

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 5 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 σταγόνες λικέρ amaretto
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κ.γ baking powder
  • ¼ κ.γ μαγειρική σόδα
  • 125 γρ τυρί κρέμα
  • 1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα ράσμπερι
  • ¾ του φλιτζανιού φρέσκα ράσμπερι
  • 3 κ.σ νιφάδες αμυγδάλου

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C

  • 2

    Ανακάτεψε το αλεύρι εμ τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ

  • 3

    Χτύπησε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο σε ένα μιξερ και φύλαξε τη μισή ποσότητα

  • 4

    Πρόσθεσε στη μισή ποσότητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το λικέρ, τα αυγά, το baking powder και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα και χτύπησε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη

  • 5

    Στρώσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί

  • 6

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα και την μαρμελάδα και χτύπησε τα με το μίξερ

  • 7

    Άπλωσε το πάνω από τη ζύμη σου και συμπλήρωσε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και βουτύρου

  • 8

    Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα άκρα

  • 9

    Άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...