TLife | The female side of life

Φιλέτο με σάλτσα θυμάρι για δύο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοιραστείτε φιλέτο μοσχάρι με το υπέροχο άρωμα του θυμαριού και αφεθείτε σε μια light συνταγή για δύο!
Θερμίδες: 331 όλη η συνταγή

Εύκολη 30 λεπά 2μερίδες

Συστατικά

  • Για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι ξηρό σέρι
  • 1 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός μήλου
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Για το κρέας
  • 4 μέτρια μοσχαρίσια
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για τη σάλτσα: Βράσε το σέρι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή θερμόκρασία και μαγείρεψέ το για 8 λεπτά περίπου.

  • 2

    Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το συμπυκνωμένο χυμό μήλου και μαγείρεψέ τα μέχρι για 12 λεπτά περίπου.

  • 3

    Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νερό με το κορνφλάουρ.

  • 4

    Ρίξε στο τηγάνι το κορν φλάουρ και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 5

    Βγάλε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε το μήλο και το θυμάρι.

  • 6

    Σκέπασε το τηγάνι για να μείνει ζεστό.

  • 7

    Πασπάλισε το μοσχάρι με αλάτι και πιπέρι.

  • 8

    Ζέστανε το λάδι σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 9

    Βάλε το κρέας και μαγείρεψε 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

  • 10

    Σέρβιρε το μοσχάρι με τη σάλτσα.

  • Πασπάλισε με φρέσκα μυρωδικά όπως λίγο έξτρα θυμάρι, σχοινόπρασο ή και φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...