TLife | The female side of life

Φύλλα μαρουλιού γεμιστά με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμίσαμε τα φύλλα μαρουλιού με ένα γευστικό κιμά. Την ανατροπή κάνει το λάιμ και τα γευστικά μυρωδικά.
Θερμίδες: 201/ μερίδα

Μέτρια 12 μερίδες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 400γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 2κ. σούπας ζωμός λαχανικών
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 50γρ. φιστίκια ή κάσιους
  • 12 φύλλα μαρουλιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πρόσθεσε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε υψηλή θερμοκρασία.

  • 2

    Ρίξε μέσα τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμος και σωστά ψημένος.

  • 3

    Αφαίρεσε τον κιμά από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.

  • 4

    Σε ένα μπολ ρίξε το ζωμό, το λάιμ και τη ζάχαρη και ανακάτεψε.

  • 5

    Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα καρότα, το τζίντζερ, το κόλιαντρο και τα φιστίκια.

  • 6

    Ανακάτεψε καλά.

  • 7

    Ρίξε μέσα και τον κιμά και ανακάτεψε πάλι καλά.

  • 8

    Μοίρασε αναλογικά τον κιμά στα 12 φύλλα μαρουλιού.

  • 9

    Σέρβιρε ένα φύλλο σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...