TLife | The female side of life

Λεμονάτο ρύζι με λαχανάκια Βρυξελλών και cranberries

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα λαχανικό εποχής τρυπώνει ξαφνικά στα πιάτα μας και συναντάει το ρύζι. Κάνουμε ακόμα πιο υγιεινό το γεύμα μας με τα cranberries και τα φιστίκια να ολοκληρώνουν γευστικά.
Θερμίδες: 203/ μερίδα

Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1φλ. ρύζι
  • 1+3/4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 4φλ. λαχανάκια Βρυξελλών (φύλλα)
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση
  • 2κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Cranberries και φιστίκια για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.

  • 2

    Ρίξε μέσα το ζωμό κοτόπουλου με το ρύζι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.

  • 3

    Κάλυψε το τηγάνι,, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει απορροφήσει το ζωμό.

  • 4

    Χώρισε τα φύλλα από τα λαχανάκια και ρίξε τα σε ένα μπολ.

  • 5

    Ανακάτεψέ τα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

  • 6

    Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο μπολ και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.

  • 7

    Χώρισε σε 4 πιάτα και ρίξε από πάνω λίγα cranberries και φιστίκια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...