TLife | The female side of life

Ριζότο με σολομό και μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι και αν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία, εμείς καταλαγιάζουμε την πείνα μας με ένα ζεστό ριζότο με σολομό και μανιτάρια που χαρακτηρίζεται από λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 256/ μερίδα

Μέτρια 35 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 85γρ. φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 1φλ. ρύζι καστανό
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1κ. γλυκού μέλι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 140γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.

  • 2

    Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, τοποθέτησε τα φιλέτα στη λαδόκολλα και σε ένα ταψί.

  • 3

    Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα με το μέλι και ρίξε το πάνω από τα φιλέτα.

  • 4

    Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 12-15 λεπτά.

  • 5

    Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια ένταση.

  • 6

    Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

  • 7

    Ρίξε το αλατοπίπερο και μαγείρεψε για 3 λεπτά.

  • 8

    Στη συνέχεια ρίξε μέσα στο τηγάνι το ρύζι και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε για 5 λεπτά.

  • 9

    Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και μαγείρεψε για άλλα 7 λεπτά.

  • 10

    Αν το ρύζι συνεχίζει να είναι τραγανό συνέχισε να το βράζεις.

  • 11

    Όταν είναι έτοιμο πρόσθεσε την παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.

  • 12

    Χώρισε το ρύζι και το σολομό σε 3 πιάτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...