TLife | The female side of life

Fish sticks μπακαλιάρου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακαλιαράκια σε sticks που λατρεύουν τα παιδιά και με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 220

Εύκολη 35 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 κύπελλο αλεύρι για κάθε χρήση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • Αρκετές δόσεις καυτερή σάλτσα
  • 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μπαστουνάκια
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα πιάτο ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

  • 2

    Σε ένα δεύτερο πιάτο χτύπησε το αυγό, το γάλα και την καυτερή σάλτσα με ένα σύρμα.

  • 3

    Σε ένα τρίτο πιάτο, ανακάτεψε τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

  • 4

    Πασπάλισε τα μπαστουνάκια ψαριού με το αλεύρι και βούτηξέ τα μέσα στο μείγμα αυγού και μετά στο μείγμα φρυγανιάς.

  • 5

    Βάλτα σε ένα πιάτο και συνέχισε μέχρι να είναι καλά παναρισμένα όλα.

  • 6

    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε τόσο λάδι όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση τα μπακαλιαράκια.

  • 7

    Μόλις το λάδι ζεσταθεί, τηγάνισε τα μπακαλιαράκια από κάθε πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • 8

    Στράγγιξέ τα με ένα απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με σκορδαλιά ή ό,τι σος πιστεύεις ότι του ταιριάζει.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...