TLife | The female side of life

Μοσχαρίσια σκαλοπίνια σε λωρίδες με μπαλίτσες τυριού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερές λωρίδες μοσχαριού με πικάντικες μπαλίτσες τυριού... το ιδανικό πιάτο για την Πρωτοχρονιά. Η Chef Ντίνα Νικολάου μας δίνει μια νόστιμη και σχετικά εύκολη συνταγή για το βράδυ του Ρεβεγιόν. Η μπαλίτσες τυριού όχι μόνο θα κάνουν το πιάτο γιορτινό και εντυπωσιακό, αλλά θα γίνουν και το αγαπημένο σου gourmet μεζεδάκι για κρασί και παρέα.

Πηγή

Μέτρια 50 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 700 γρ. μοσχαρίσιες εσκαλόπ (ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει λεπτές φέτες από κιλότο ή φιλέτο, πάχους περίπου 1½ εκ.)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 ml ζωμός κρέατος ή κότας
  • 2 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • Για τις μπαλίτσες τυριού: 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης (ή κουκουνάρια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 - 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ψιλοκοπανισμένα
  • Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για τις μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.

  • 2

    Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ρίχνω λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά.

  • 3

    Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

  • 4

    Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανάμεικτες, και σε ένα άλλο πιάτο τα κοπανισμένα κουκουνάρια.

  • 5

    Κυλάω τις μισές μπαλίτσες τυριού στις πιπεριές και τις άλλες μισές στα κουκουνάρια και τις βάζω όλες σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν.

  • 6

    Τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα σκαλοπίνια.

  • 7

    Για τα σκαλοπίνια: Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω τις εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ.

  • 8

    Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού.

  • 9

    Για καλύτερο αποτέλεσμα τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, αφού έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά.

  • 10

    Τις χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ετοιμάζω το καθένα ξεχωριστά, ως εξής: Βάζω το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει.

  • 11

    Ρίχνω τις μισές λωρίδες κρέατος και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

  • 12

    Προσθέτω το μισό ζωμό και τον μισό πελτέ και ανακατεύω. Αφήνω το υγρό να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, και αποσύρω από τη φωτιά.

  • 13

    Αδειάζω όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.

  • 14

    Σκουπίζω πολύ καλά το τηγάνι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κρέατος και, φυσικά, με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ζωμός και πελτές).

  • 15

    Σερβίρω τις εσκαλόπ ζεστές και συνοδεύω με τις πικάντικες τυρομπαλίτσες.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...