TLife | The female side of life

Συκώτι με αμύγδαλα & κρόκο Κοζάνης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα μοναδικό γεύμα με σημαντική περιεκτικότητα σύνθετων υδατανθράκων, βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας! Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και πολυακόρεστα λιπαρά που εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Μονάδες Orac 3.650

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνι φρέσκο ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 πρέζες Κρόκο Κοζάνης
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • Καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο στον ατμό για το σερβίρισμα
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ψίχα ψωμιού, τα αμύγδαλα και τον κρόκο στο μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι.

  • 2

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο νερό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε καλά το συκώτι για 15 λεπτά

  • 3

    Προς το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε το συκώτι.Το κρατάμε ζεστό.

  • 4

    Βγάζουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και το ζουμί από το συκώτι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε τα για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  • 5

    Σερβίρουμε το συκώτι,περιχύνουμε από πάνω του τη σάλτσα και το συνοδεύουμε με τα καρότα,το κουνουπίδι,το μπρόκολο και τα ντοματίνια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...