TLife | The female side of life

Ψάρι αλά Σπετσιώτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

To πιάτο των αντιοξειδωτικών και των ωμέγα λιπαρών! Η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή επαυξάνει τις διατροφικές ιδιότητες του πιάτου προσδίδοντας αντιμικροβιακή και αντιυπερτασική προστασία. Ελαφρύ και πολύ, πολύ γευστικό ψαράκι λοιπόν...

Μονάδες Orac 1715

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλο λευκό ψάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε και ξεφλούδισε τις ντομάτες. Κόψε σε κομμάτια σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και βράσε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά

  • 2

    Λίγο πριν αποσύρεις από τη φωτιά ρίξε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 3

    Γύρισε τη σάλτσα σε ταψί, στρώσε από πάνω τις φέτες το ψάρι, αφού τις αλατίσεις ελαφρά και λίγη ακόμη από τη σάλτα επάνω από τα φιλέτα

  • 4

    Περίχυσε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...