TLife | The female side of life

Πασχαλινά Κουλουράκια Αμυγδάλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκόνη αμυγδάλου μαζί με αλεύρι και αρωματικά... αλλά και λίγες θερμίδες! Τι λες να παραλλάξεις ελαφρά τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια για φέτος το Πάσχα; Και νόστιμα είναι και λιγότερες θερμίδες έχουν. Ετοίμασέ τα και δοκίμασε χωρίς ενοχές...

Θερμίδες 74


Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κρεμόριο
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά + 1 χτυπημένο με λίγο νεράκι
  • 1 1/2 κ.γ. ζεστό νερό
  • 1 1/2 κ.γ. baking soda
  • 1/2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλά τριμμένα σε σκόνη
  • Μερικά αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε  τη φυτίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν

  • 2

    Χώρισε τον κρόκο από το ασπράδι και κράτησε τα ασπράδια στο ψυγείο

  • 3

    Ανάμειξε τους κρόκους με το αμυγδαλέλαιο και αφού λιώσεις τη baking soda στο νερό πρόσθεσέ την στα αυγά μαζί με το γάλα

  • 4

    Ανάμειξε το αλεύρι με το κρεμμόριο και το αλάτι και πρόσθεσε σιγά, σιγά στο μείγμα φυτίνης-ζάχαρης. Ρίξε στη συνέχεια και τα αμύγδαλα σε σκόνη

  • 5

    Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και σκέπασε με λαδόκολλα αφήνοντας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες

  • 6

    Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC

  • 7

    Κόψε την ζύμη με κουπάτ σε στοργγυλά κομματάκια και άπλωσε σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους

  • 8

    Πίεσε ένα αμυγδαλάκι πάνω σε κάθε κουλουράκι και  άλειψε με το χτυπημένο αυγό

  • 9

    Ψήσε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά να πάρουν ελαφρό καστανό χρώμα

  • Πως θα είναι φρέσκα τα κουλουράκια σου για περισσότερο καιρό; Κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...