TLife | The female side of life

Παραδοσιακή πασχαλινή μαγειρίτσα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Επιστροφή από την εκκλησία και κατ' ευθείαν ένα λαμπερό τραπέζι να σε περιμένει. Η ζεστή μαγειρίτσα είναι εκεί για να σου θυμίσει τα παιδικά χρόνια. Να σε ζεστάνει, να σε χορτάσει... απλά απολαυστική!

Μέτρια 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 συκωταριά
  • 2-3 έντερα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 ματσάκι Άνηθος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και βάλτα σε μια λεκάνη

  • 2

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει καλά και ρίξε για λίγα λεπτά τα έντερα και τη συκωταριά να τη ζεματίσεις

  • 3

    Στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα (σε καθαρό νερό) να βράσουν)

  • 4

    Άφησε τα βρασμένα κομματάκια στην άκρη και πρόσθεσε λάδι στην κατσαρόλα σου να κάψει

  • 5

    Σώταρε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και συνέχισε μτα κομμάτια της συκωταριάς, τα μαρούλια και τον άνηθο

  • 6

    Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε τη κατσαρόλα, αφού προσθέσεις 4 ποτήρια νερό. Άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά

  • 7

    Λίγο πριν βράσουν καλά όλα σου τα υλικά πρόσθεσε το ρύζι και ανκάτεψε

  • 8

    Θα δεις το μείγμα σου να δένει και να γίνειται πιο ομοίομορφο. Δοκίμασε και το ρύζι να μην κρατάει και σβήσε τη φωτιά

  • 9

    Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι για να αυγοκόψεις την μαγειρίτσα σου

  • 10

    Πάρε λίγο, λίγο από το ζωμό της σούπας και πρόσθεσέ τον πολύ σιγά στο αυγολέμονο ανακτεύοντας ζωηρά. Κάνε το ίδιο 2-3 φορές

  • 11

    Γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...