TLife | The female side of life

Φασουλοταβάς ή βουρδουνάρικα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τις ημέρες της Μεγάλης βδομάδας νηστεύεις! Προτείνουμε λοιπόν μια αγιορείτικη συνταγή με φασόλια γίγαντες που θα σε χορτάσει απολαυστικά...

Εύκολη 1Ω & 45' 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 3 κρεμμύδια
  • 200 ml λάδι
  • 2 κ.γ. τοματοπελτές
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Kύμινο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε τα φασόλια και τα βάλτα να βράσουν σε κρύο νερό 45' λεπτά.

  • 2

    Κατέβασέ τα από τη φωτιά και στράγγισέ τα.

  • 3

    Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια.

  • 4

    Βάλε σε έναν ταβά (βαθύ πήλινο σκεύος με χερούλι) το λάδι και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα σε σιγανή φωτιά.

  • 5

    Κατόπιν ρίξε ένα λίτρο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, τον πελτέ, τον οποίο έχεις αραιώσει από πριν, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα φασόλια μαζί.

  • 6

    Δυνάμωσε τη φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου, στη συνέχεια χαμήλωσέ την για μισή ώρα ώσπου να χυλώσουν τα φασόλια και να φύγουν όλα τους τα ζουμιά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...