TLife | The female side of life

Cupcake δημητριακών με κρέμα από μανταρίνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα γλύκισμα εμπνευσμένο από τα αγαπημένα δημητριακά πρωινού, το αρωματικό μανταρίνι και φυσικά μια κρέμα δροσερή σαν το γιαούρτι και γευστική όσο το λατρεμένο για τέτοια γλυκά τυρί κρέμα. Ένας έξυπνος τρόπος να αποφύγεις το αλεύρι και το βούτυρο της συμβατικής βάσης ενός cupcake...

Εύκολη 50 Λέπτα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη βάση: 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ατεροειδή γλυκάνισο
  • Για την κρέμα: 100γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 20ml φρέσκο χυμό μανταρίνι (3-4 μέτρια μανταρίνια)
  • Το ξύσμα από ένα lime
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη (περίπου ένα φλιτζάνι)
  • 6 μανταρίνια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε τη μαργαρίνη και πρόσθεσε το νερό καυτό. Ρίξε τη ζάχαρη και το μέλι να λιώσουν και συμπλήρωσε τα μυρωδικά σου - γλυκάνισο και κανέλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν

  • 2

    Καθάρισε τα μανταρίνια και χώρισε σε φετούλες. Ρίξε τις φετούλες με προσοχή στο σιρόπι και άφησε να τραβήξουν λίγο και να ποσαριστούν για 10 λεπτά. Βγάλε και άφησε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Άφησε το σιρόπι 20 λεπτά ακόμη να δέσει και να μειωθεί λίγο ο όγκος του

  • 3

    Κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά, ρίξε μέσα στο σιρόπι τα δημητριακά σου και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν από το σιρόπι. Σε ένα ταψάκι για cupcakes, γέμισε κάθε θήκη κατά 2/3 με τα δημητριακά και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά να γίνουν πιο τραγανά και ένα σώμα. Άφησε να κρυώσουν καλά

  • 4

    Στον κάδο του μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το χυμό μανταρίνι μαζί με τη ζάχαρη να σφίξουν και να γίνουν ένα σώμα. Γάρνιρε τα δημητριακά με την κρέμα και στερέωσε σε κάθε ένα μερικά καραμελωμένα μανταρίνια. Πασπάλισε με ξύσμα lime και σέρβιρε

  • Καλό είναι εκτός από τα φορμάκια να χρησιμοποιείς και καραμελόχαρτα όταν ψήνεις ατομικά κέικ. Και πιο εύκολα ξεφρομάρεται το cupcake και δεν λερώνεις απελπιστικά το ταψάκι σου.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...