TLife | The female side of life

Κρέμα Καταλάνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι κάτι μεταξύ κρεμ μπρουλέ και κρέμας καραμελέ. Όχι το νόστιμο γλυκάκι δεν κατάγεται από τη Γαλλία αλλά από την Ισπανία! Προσοχή... καίει!!

Μέτρια 3 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 500 ml γάλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τους κρόκους μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπόλ και χτύπησέ τα με σύρμα να αφρατέψουν

  • 2

    Πρόσθεσε και την κανέλα με το ξύσμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα

  • 3

    Βάλε το μπολ σε επάνω από ζεστό νερό που βράζει (κάτι σαν μπέν μαρί) να ζεσταθεί σιγά, σιγά με προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά

  • 4

    Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου και κατέβασε από τη φωτιά

  • 5

    Αφαίρεσε από μέσα το ξυλάκι κανέλας και μοίρασε το μείγμα σε τέσσερα πήλινα - ή πυρίμαχα - μπολάκια

  • 6

    Άφησε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια βάλε στο ψυγείο να πήξει  και να κρυώσει καλά

  • 7

    Ρίξε την υπόλοιπη ζάχαρη επάνω από την κρέμα και άναψε το γκριλ της κουζίνας

  • 8

    Βάλε τα μπολ στο φούρνο να καεί λίγο η ζάχαρη και να καραμελώσει και σέρβιρε ζεστό

  • Φρέσκο αυγό; Ναι, αλλά πως θα προφυλαχθείς από τυχόν "ατυχείς" εκθέσεις στη Σαλμονέλα; Οδηγίες για να είσαι σίγουρη εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...