TLife | The female side of life

Ρυζόγαλο με λεμόνι στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο στο φούρνο... Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο!

Εύκολη 2,5 ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/4 φλιτζ. ρύζι τζαζμίν
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. γάλα 2%
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 130 βαθμούς.

  • 2

    Καθάρισε τη φλούδα του λεμονιού προσέχοντας να μην κόψεις το άσπρο μέρος του.

  • 3

    Κόψε τη φλούδα σε λεπτές λωρίδες.

  • 4

    Ανακάτεψε τη φλούδα με το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι και βάλε τα σε μια ταρτιέρα ή πυρεξ των 20 εκατοστών.

  • 5

    Ρίξε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη.

  • 6

    Ψήσε για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 με 45 λεπτά.

  • 7

    Καθώς το γάλα θα απορροφάται θα σχηματίζει μια λεπτή στρώση σαν πέτσα. “Σπάσε” την και ανακάτεψέ την.

  • 8

    Το πόση ώρα θα πάρει να ψηθεί εξαρτάται από το φούρνο σου. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο, θα πρέπει το ρύζι να έχει μαλακώσει και το ρυζόγαλο να είναι ελαφρώς παχύρευστο. Καθώς θα κρυώνει όμως θα πήζει.

  • Αντί να καθαρίσεις την φλούδα του λεμονιού μπορείς να ξύσεις την εξωτερική του επιφάνεια κατευθείαν και να πάρεις το ξύσμα.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...