TLife | The female side of life

Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

20+ απολαυστικές στρώσεις κρέπας με πλούσια μους σοκολάτας κάνουν την πιο λαχταριστή τούρτα χωρίς παντεσπάνι!

Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τις κρέπες
  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
  • Για τη μους σοκολάτας
  • 2 κ.σούπας κακάο σε σκόνη
  • 150 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας (ή κουβερτούρα τριμμένη)
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • Άχνη για το σερβίρισμα
  • Ρόδι ή κράνμπερις ή φράουλες για το σερβρίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για τις κρέπες

  • 2

    Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.

  • 3

    Σε ένα άλλο μπολ (ή το μπολ του μίξερ) χτύπα τα αυγά για ένα λεπτό.

  • 4

    Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.

  • 5

    Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν, περίπου 1 με 2 λεπτά.

  • 6

    Μην παραχτυπήσεις το μίγμα γιατί θα σκληρύνει. Πρέπει να είναι παχύρευστο.

  • 7

    Σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει το χυλό και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  • 8

    Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσεις τις κρέπες ρίξε μέσα το λάδι και ανακάτεψε.

  • 9

    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 25 εκατοστών (διάμετρος) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

  • 10

    Μόλις ζεσταθεί ρίξε κάτι λιγότερο από το το 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις άπλωσέ το σε όλο το τηγάνι.

  • 11

    Σε ένα λεπτό μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ξεκολλάνε, αναποδογύρισε την κρέπα με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

  • 12

    Ψήσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βγάλε την κρέπα σου σε πιάτο.

  • 13

    Επανέλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα σου που θα βγάλει περίπου 20 κρέπες.

  • 14

    Άσε τις κρέπες να κρυώσουν καλά.

  • 15

    Για τη μους

  • 16

    Διάλυσε το κακάο σε 60 ml ζεστού νερού και άφησέ το στην άκρη.

  • 17

    Λιώσε την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λεία.

  • 18

    Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το κακάο.

  • 19

    Χτύπα την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγί.

  • 20

    Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε την σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα.

  • 21

    Άπλωσε μια κουταλιά σούπας μους πάνω από την πρώτη κρέπα που θα γίνει η βάση σου και βάλε από πάνω άλλη κρέπα.

  • 22

    Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η μους.

  • 23

    Στην κορυφή μπορείς να έχεις κρέπα σκέτη ή με μους.

  • 24

    Βάλε την τούρτα σου στο ψυγείο.

  • 25

    Πριν σερβίρεις πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και γάρνιρε με κόκκινα φρούτα.

  • Μπορείς ενδιάμεσα στις στρώσεις σου να προσθέσεις ψιλοκομμένα κόκκινα φρούτα ή να ετοιμάσεις ξεχωριστά λίγη κρέμα στιγμής φράουλα ή βανίλια για δώσεις περισσότερο χρώμα στην τούρτα σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...