TLife | The female side of life

Καρμπονάρα με λίγες θερμίδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μυστικό είναι απλό. Είπαμε δεν καίμε τα μακαρόνια μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστείνει επίσης να μειώσεις τα αυγά και να αλλάξεις το τυράκι σε μοτσαρέλα. Έτσι η καρμπονάρα σου θα είναι πεντανόστιμη σε 510 ανά μερίδα.

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Μακαρόνια (διάλεξε εσύ το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
  • 6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Μοτσαρέλα για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό

  • 2

    Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τη γαλοπούλα να σοταριστεί

  • 3

    Ρίξε τις σκελίδες το σκόρδο και λιώσε τις μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει η γαλοπούλα σου αρκετά τραγανή

  • 4

    Πρόσθεσε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά

  • 5

    Χτύπησε το αυγό μαζί με ελάχιστο νεράκι σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα μακαρόνια σου

  • 6

    Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά

  • 7

    Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και νιφάδες μοτσαρέλας


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...