TLife | The female side of life

Σουβλάκια με χοιρινό και μήλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έχεις κουραστεί από τις ίδιες γεύσεις; Μήπως να κάνεις μικρές επαναστάσεις στη μαγειρική σου; Όπως να προσθέσεις ένα κομματάκι μήλο ανάμεσα στα τρυφερά κομμάτια χοιρινού για το σουβλάκι σου! 

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. Μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο +λίγο ακόμα για το γκριλ
  • 700 γραμμ ψαρονέφρι κομμένο σε 16 κύβους
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 καλαμάκια (ξύλινα ή μεταλλικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς ψηλή ένταση

  • 2

    Φτιάξε τη σως: σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη μαρμελάδα, το ξύδι, τον πελτέ και 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Άφησέ το στην άκρη

  • 3

    Ετοίμασε τα καλαμάκια: πέρασε εναλλάξ 4 κύβους χοιρινό, 2 κομμάτια κρεμμύδι και δύο μήλο σε κάθε καλαμάκι. Ξεκίνα με το χοιρινό και τελείωσε με μήλο. Ράντισε τα καλαμάκια με την υπόλοιπη κουταλιά λάδι. Αλατοπιπέρωσε

  • 4

    Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Βάλε τα καλαμάκια. Σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο και ψήσε 6-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια δυο φορές

  • 5

    Άλειψε τα καλαμάκια με σως και συνέχισε το ψήσιμο αλείφοντας αρκετές φορές με σως μέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά και να καραμελώσει ή σάλτσα

  • Βούτηξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσεις. Θα φουσκώσουν και δεν θα αφήσουν ακίδες στο σουβλάκι σου...

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...