TLife | The female side of life

Φιλέτο με σος κρασιού και μανιταριών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εντάξει, πολύ κλασικό. Αλλά γιατί το κλασικό να είναι και κακό; Ένα ζουμερό φιλέτο μοσχαριού πάντα είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα δείπνο για δύο. Εδώ θα το σερβίρεις με μια σος από μανιτάρια και λευκό κρασί. Μην του πεις πως είναι light... μόνο εσύ θα το ξέρεις!
Θερμίδες 231/Μερίδα

Εύκολη 30' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα (120γρ. το ένα περίπου)
  • 1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 4 κ.γ. αλεύρι
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ροζ πιπέρι ολόκληρο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο και σόταρε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Βγάλε και κράτησε ζεστό.

  • 2

    Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι που είναι ζεστό και σόταρε να μαλακώσουν για λιγότερο από 10' λεπτά. Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε καλά με ξύλινη κουτάλα να ξεκολλήσεις τα υπολείμματα από το σκεύος.

  • 3

    Διάλυσε το αλεύρι στο νερό και ρίξε στα μανιτάρια. Άφησε το μείγμα να πάρει βράση και να δέσει.

  • 4

    Αλατοπιπέρωσε, ρίξε τους κόκκους το ροζ πιπέρι και το μαϊνταό και σέρβιρε. Βάλε τα φιλετάκια και ρίξε από πάνω τη σος με τα μανιτάρια.

  • Αν θέλεις κάτι να σερβίρεις μαζί με το μοσχάρι σου, επίλεξε σαλάτα μαρούλι, ρόκα και ντοματίνια, τα οποία θα ντρεσάρεις σε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ξύδι.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...