TLife | The female side of life

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε πικάντικη σος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού και αν του το σερβίρεις πικάντικο, τότε ένα είναι σίγουρο. Θα καταφέρεις να "ανάψεις" τα αίματα και το ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Άσε που είναι και ένα πιάτο ιδανικό για τη σιλουέττα σου.
138 θερμίδες

Εύκολη 1 1/2 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • ¼ του φλιτζανιού σόγια σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 700γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
  • 2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 τσαμπί τοματάκια cherry
  • 2 κ.σ. lime
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τη σος σόγιας και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σησαμέλαιο

  • 2

    Βάλε το χοιρινό σε κομμάτια σε σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε τη μαρινάδα που έφτιαξες. Αφαίρεσε τον αέρα και ανακίνησε τη σακούλα να πάει παντού η μαρινάδα. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον

  • 3

    Στο μεταξύ βάλε τα σπαράγγια σε νερό να βράσουν με ελάχιστο αλάτι για 10 λεπτά. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους

  • 4

    Βάλε σε μπολ το lime και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε

  • 5

    Βγάλε το κρέας από το ψυγείο και πέταξε τη μαρινάδα. Ψήσε στο γκριλ για 3' με 5' λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν

  • 6

    Σέρβιρε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια και περίχυσε με το lime με το μαϊντανό


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...