TLife | The female side of life

Σαλάτα με ψητά λαχανικά, κεφτέδες και χαλούμι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζει φρέσκα και ψητά λαχανικά με αρνίσια κεφτεδάκια και χαλούμι!

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • 50 γραμμ. χαλούμι τριμμένο
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και κομμένο στα 4)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι στα 4
  • 150 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • μισό φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • ένα μικρό αγγουράκι τριμμένο
  • 100 γραμμ. φύλλα από σπανάκι baby
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλάσε μαζί τον κιμά, το χαλούμι, τη ρίγανη, το ξύσμα και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε.

  • 2

    Φτιάξε μικρούς κεφτέδες με μια κουταλιά σούπας κιμά ο καθένας.

  • 3

    Ζέστανε 1 κ.σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 4

    Ψήσε τα κεφτεδάκια γυρνώντας από όλες τις πλευρές για 6-8 λεπτά και βγάλε τα σε πιατέλα.

  • 5

    Ζέστανε μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 6

    Ανακάτεψε σε ένα μπολ το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι με μία κουταλιά από το λάδι και αλατοπιπέρωσε.

  • 7

    Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ντομάτα με το λάδι που έμεινε και αλάτισε.

  • 8

    Ψήσε τα λαχανικά αυτά στη γκριλιέρα, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές (υπολόγισε 4 λεπτά για το κολοκύθι και το κρεμμύδι και 2 λεπτά για την ντομάτα) ίσα να πάρουν χρώμα από τη γκριλιέρα.

  • 9

    Ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπέρωσε.

  • 10

    Χώρισε το σπανάκι στα πιάτα.

  • 11

    Βάλε από πάνω μια μερίδα λαχανικά, κεφτέδες και τη σος γιαουρτιού.

  • 12

    Διακόσμησε με το λεμόνι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...