TLife | The female side of life

Ριζότο με κάστανα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ετοίμασέ το και συνόδευσε το μπουφέ του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιον.

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
  • 6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
  • 250 γραμμ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξεπλένουμε το ρύζι (μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό). Το στεγνώνουμε σε πετσέτα

  • 2

    Ροδίζουμε σε δύο κουταλιές βούτυρο το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες

  • 3

    Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση

  • 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15

  • 5

    Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα. Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄

  • 6

    Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια

  • 7

    Τα ανακατεύουμε με κουτάλι μέσα στο ρύζι

  • 8

    Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...