TLife | The female side of life

Αγκινάρες πανέ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθαρισμένη τρυφερή καρδιά αγκινάρας, περασμένη από τραγανή φρυγανιά που θα σου δώσει ένα υπέροχο και ξεχωριστό πιάτο.

Εύκολη 20 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 10 αγκινάρες
  • To χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά χτυπημένα (αντικατάστησέ τα με νερό για να είναι νηστίσιμα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

  • 2

    Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε

  • 3

    Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά

  • 4

    Βούτηξε κάθε κομμάτι στο αυγό και στη συνέχια στη φρυγανιά

  • 5

    Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα

  • 6

    Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες

  • Πώς θα καθαρίσεις τις αγκινάρες; Κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...