TLife | The female side of life

Σουφλέ με πράσο και τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα αφράτο σουφλέ με μπόλικο πράσο που θα είναι η αέρινη λιχουδιά σου...

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κιλά πράσo
  • Eλαιόλαδο
  • 100 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε τα πράσε και κόψε σε ροδέλες. Μην βάλεις το σκληρό πράσινο μέρος του

  • 2

    Ζέστανε λιγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σόταρε τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι να μαραθούν και να μην έχουν καθόλου υγρά

  • 3

    Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας να καβουρδιστεί

  • 4

    Αφού ψηθεί πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε συνεχώς με το σύρμα να γίνει μια κρέμα

  • 5

    Άφησε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και πρόσθεσε τα αυγά, χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς

  • 6

    Πρόσθεσε και τα πράσα, τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε. Στρώσε σε ένα πυρέξ και πασπάλισε με το τριμμένο τυρί

  • 7

    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 20 λεπτά να ροδίσει η επιφάνειά του

  • Κάτι κάνει τις συνταγές σου πιο... flat από όσο πρέπει; Μήπως δεν σέβεσαι το αυγό, όπως του πρέπει; Μάθε τα μυστικά του εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...