TLife | The female side of life

Chips κολοκυθιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάχνεις για ένα τραγανό σνακ που όμως δεν θα σε κάνει να νιώθεις δεκάδες τύψεις; Τι λες για chips κολοκυθιού; Δοκίμασέ τα πριν βιαστείς να τα... υποτιμήσεις!!

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο σου στους 200oC και λάδωσε μια λαμαρίνα

  • 2

    Πλύνε τα κολοκυθάκια και κόψε σε λεπτέ ροδέλες ή "σερπαντίνα". Ράντισε με ελαιόλαδο

  • 3

    Σε ένα μπολ ανάμειξε την παρεμάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα

  • 4

    Πάναρε το κολοκύθι στο μείγμα καλά να αποκτήσει μια στρώση και από τις δύο πλευρές και στρώσε σε μια σειρά στο ταψί

  • 5

    Ψήσε στο φούρνο για 20'-30' λεπτά, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά

  • 6

    Χρησιμοποίησε σπάτουλα για να τα αφιαρέσεις όσο είναι ζεστά. Σέρβιρε αμέσως

  • To θέμα σου εδώ είναι να φύγει η υγρασία από το κολοκυθάκι και να γίνει τραγανό. Ίσως σε βοηθήσει καλύτερα η λειτουργία αέρα του φούρνου.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...