TLife | The female side of life

Πίτα του κυνηγού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια νόστιμη πιτούλα με μπόλικο τυράκι και μανιτάρια που και ελαφριά είνα, αλλά και χορταστική.

Θερμίδες 199

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 10 κάστανα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και καθάρισέ τα. Κόψε σε λεπτέ φέτες

  • 2

    Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το πράσο, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και άφησέ τα να ψηθούν για 4-5 λεπτά

  • 3

    Αλατοπιπέρωσε και αφού το μείγμα πιει όλα του τα υγρά πρόσθεσε τα τυριά τριμμένα και τον άνηθο

  • 4

    Στρώσε τα μισά φύλλα (2 ή 3) λαδωμένα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω στρώσε το μείγμα

  • 5

    Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και δίπλωσε περιμετρισκά τα φύλλα. Χάραξε την πίτα που είναι έτοιμη για ψήσιμο

  • 6

    Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...