TLife | The female side of life

Τραγανό κοτόπουλο σε σος κρασιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η σος που δημιουργεί το λευκό κρασί με το ζωμό είναι εξαιρετική για να συνοδέψει το κοτόπουλο και να απογειώσει το πιάτο χωρίς ακριβά υλικά!

Εύκολη 35 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτ. λευκό κρασί
  • 1/4 κ.σούπας ξερό δεντρολίβανο
  • 3 κ.σούπας ξινή κρέμα (ή 2 κ.σούπας τυρί κρέμα)
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας
  • ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 2

    Αλάτισε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι από το αλάτι.

  • 3

    Σώταρε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω 6-8 λεπτά να ροδίσουν.

  • 4

    Βάλε τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο με την πέτσα προς τα πάνω.

  • 5

    Ψήσε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

  • 6

    Στο τηγάνι που σώταρες το κοτόπουλο βάλε το κρεμμύδι και σώταρε για 2 λεπτά.

  • 7

    Πρόσθεσε το κρασί, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο αλάτι και σιγόβρασε για 2 λεπτά, “ξύνοντας” τα πλάγια του τηγανιού.

  • 8

    Πρόσθεσε την ξινή κρέμα και το ζωμό και ανακάτεψε.

  • 9

    Βάλε τη σος σε πιατέλα, βάλε μέσα το κοτόπουλο και πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια.

  • Μπορείς να πασπαλίσεις στο τέλος με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή λίγο άνιθο αντί για κρεμμυδάκια!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...