TLife | The female side of life

Σαλάτα με ψητά σύκα και καβουρδισμένα καρύδια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίνουμε γεύση στο πιάτο με φυσικά γλυκαντικά, σύκο, πολύτιμους ξηρούς καρπούς και φυσικά ελαιόλαδο και ξύδι. Σερβίρουμε με πλούσια πράσινη σαλάτα και έτοιμο το ιδιαίτερο φθινοπωρινό light πιάτο σου.
237 θερμίδες

Εύκολη 20' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
  • ¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
  • ¼ του φλιτζανιού ηλιόσπορους ανάλατους καθαρισμένους
  • 4 μεγάλα ώριμα μαύρα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 5 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, ρόκα, γλιστρίδα)
  • *προαιρετικά: ¼ του φλιτζανιού φέτα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC.

  • 2

    Καβούρδισε τα καρύδια βάζοντας σε αντικολλητικό σκεύος πάνω από μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε καλά και συνεχώς για να μην καούν. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσουν.

  • 3

    Ανάμειξε το ξύδι, το πετιμέζι, το λάδι και αλάτισε. Χτύπησε τη vinaigrette σου και πρόσθεσε στη συνέχεια τα σύκα, ανακατεύοντας καλά να καλυφθούν. Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα, και φύλαξε τη σος.

  • 4

    Βάλε τα σύκα σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο για να μην κολλήσουν. Ψήσε για 10' λεπτά περίπου και βγάλε τα σύκα σε πιάτο.

  • 5

    Γύρισε τη vinaigrette στο ζεστό ταψί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύσε τα υπολείμματα που έμειναν στο ταψί. Άφησε όλα τα υλικά να κρυώσουν καλά.

  • 6

    Βάλε τα λαχανικά σου σε μια σαλατιέρα, από πάνω πρόσθεσε τα σύκα και τα καρύδια, τα cranberries, τους ηλιόσπορους και πασπάλισε με φρέσκο πιπέρι. Αν θέλεις πρόσθεσε τη φέτα και ράντισε με τη vinaigrette.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...