TLife | The female side of life

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και σησαμέλαιο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με το φρούτο της εποχής που συνδυάζεται άψογα με τα πράσινα λαχανικά καθώς η βιταμίνη C που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου των λαχανικών!
135 θερμίδες/μερίδα

Εύκολη 15 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 120 γραμμ. διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (μαρούλι, λόλα, ρόκα, σπανάκι κ.ά.)
  • 3 πορτοκάλια
  • 1 αγγουράκι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ.γλυκού μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λαχανικά σου.

  • 2

    Βάλ' τα σε μεγάλη σαλατιέρα.

  • 3

    Καθάρισε και κόψε το αγγούρι σε διαγώνια κομμάτια. Ρίξ' το και αυτό στη σαλάτα.

  • 4

    Καθάρισε τα πορτοκάλια σε μισοφέγγαρα. Ό,τι ζουμί τρέξει κράτησέ το και βάλ΄το στη σαλάτα.

  • 5

    Ανακάτεψε τα δύο λάδια και το ξύδι σε ένα βαζάκι με καπάκι. Πρόσθεσε μέσα λίγο αλατοπίπερο.

  • 6

    Περίχυσε τη σαλάτα με το μίγμα και ανακάτεψε απαλά.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα εσπεριδοειδή στη σαλάτα σου όπως μανταρίνι ή και σαγκουΐνι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...