TLife | The female side of life

Ξινός τραχανάς με κατίκι Δομοκού και πετιμέζι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια ιδιαίτερη επιλογή για να σερβίρεις τον τραχανά. Γλυκιές πινελιές από πετιμέζι και απολαυστικό κατίκι Δομοκού ανακατεμένο μέσα σε ξινό τραχανά. Τρεις αντιθέσεις που θα κάνουν το πιο αρμονικό πιάτο που δοκίμασες ποτέ.

Εύκολη 50' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ξινός τραχανάς
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
  • 4-6 κ.γ. Πετιμέζι
  • 2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 3-4 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
  • Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τον τραχανά, το γάλα και το νερό σε μέτριο κατσαρολάκι να πάρουν βράση.

  • 2

    Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει παχύρρευστος. Αλάτισε.

  • 3

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κατίκι και το πετιμέζι και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα. Πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο.

  • 4

    Σέρβιρε σε ατομικά πιάτα με το ψωμί σε κυβάκια.

  • Μπορείς να σερβίρεις τον τραχανά και στη συνέχεια να προσθέσεις μια γεμάτη κουταλιά κατίκι και ραντίζοντας με το πετιμέζι

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...