TLife | The female side of life

Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου σου προτείνει μια νόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή με ψαράκι και διάφορα λαχανικά. Δεν είναι δύσκολο να το ετοιμάσεις και θα σε ανταμείψει η γεύση του.

ΠΗΓΗ: argiro.gr

Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
  • 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή

  • 2

    Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του

  • 3

    Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια

  • 4

    Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε

  • 5

    Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

  • 6

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄

  • 7

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...