TLife | The female side of life

Σολομός με σος μελιού, τζίντζερ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια υπέροχη συνταγή που θα ντύσει τον σολομό σου και θα τον κάνει... ιαπωνική πανδαισία! Μην ξεχνάς ο σολομός αγαπά την σιλουέτα σου και προσφέρει μεγάλη ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων.

Θερμίδες 234


Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες
  • 1 κ.γ. ψημένο καβουρδισμένο σουσάμι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει

  • 2

    Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος

  • 3

    Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα

  • 4

    Ψήσε το σολομό για 10 λεπά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...