TLife | The female side of life

Pain perdu

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να μην το φτιάχνει η ίδια τουλάχιστον όμως ξέρει να το απολαμβάνει και να το ζητάει στο εστιατόριο Comme Ça, του chef David Myers όπου πολύ συχνά τρώει πρωινό! Pain perdu λέγεται η συνταγή γαλλιστί, αυγοφέτες το ξέρουμε ελληνικά!!



Εύκολη 1 ώρα 30΄ 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φρατζόλα μαλακό χωριάτικο ψωμί
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γλυκού φανίλια
  • Βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε τη φρατζόλα σου σε φέτες των 2,5 εκατοστών.

  • 2

    Βάλ'τες σε μία στρώση σε ταψί, πιέζοντάς τες αν χρειάζεται για να χωρέσουν.

  • 3

    Χτύπα τα αυγά, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μπολ.

  • 4

    Ρίξε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί και άφησέ το να μουλιάσει μία ώρα στο ψυγείο.

  • 5

    Βγάλε από το ψυγείο και άφησε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 6

    Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά βάλε 1 κ.σούπας βούτυρο να λιώσει.

  • 7

    Όσο το βούτυρο λιώνει βγάλε το ψωμί από το ταψί να στραγγίσει ένα λεπτό.

  • 8

    Μόλις το βούτυρο αφρίσει βάλε το ψωμί στο τηγάνι (όσες φέτες χωράνε αφήνοντας κενό μεταξύ τους).

  • 9

    Μόλις η κάτω πλευρά αρχίζει να ροδίζει γύρνα τις φέτες και ψήσε και από την άλλη πλευρά.

  • 10

    Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και αν θέλεις κάποιο σιρόπι ή φρέσκα φρούτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...