TLife | The female side of life

Κοτόπουλο γλασαρισμένο σε σος μπαλσάμικου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο διάσημος Chef μας συστήνει έναν γευστικό τρόπο να απογειώσουμε το κλασικό ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Μην το σερβίρεις με πατάτες!! Ο Αμερικανός Mario (οξύμωρο, αλλά ο Mario Batali διαπρέπει ως Chef στην Αμερική) σου προτείνει ένα απολαυστικό στρώμα από ψητό ραντίτσιο. Απόλαυσέ το...

Δύσκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα δύο κιλά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. τρίμμα μπέικον ή προσούτο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
  • 3/4 του φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
  • 6 κεφάλια ραντίτσιο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε το κοτόπουλο καλά και άσε να στεγνώσει. Κράτησε τα εντόσθια

  • 2

    Ανάμειξε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Άλειψε με αυτό το εξωτερικό του κοτόπουλου

  • 3

    Γέμισε το εσωτερικό του με το τρίμμα μπέικον και το τυρί, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC

  • 5

    Βάλε τα κρεμμύδια μαζί με τα εντόσθια σε μια γάστρα και από πάνω βάλε το κοτόπουλο με το στήθος να κοιτά προς τα πάνω

  • 6

    Περίχυσε με το κρασί και άλειψε το κοτόπουλο με τη μισή ποσότητα μπαλσάμικου. Ψήσε για 1 ώρα και κάτι, μέχρι να μην βγάζει υγρά από το μπούτι όταν το πιέζεις

  • 7

    Βγάλε από το φούρνο και άσε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

  • 8

    Προθέρμανε το γκριλ και κόψε κάθε ραντίτσιο στη μέση κατά μήκος. Ψήσε στο γκριλ για 3 με 4 λεπτά. Άλεψε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

  • 9

    Μετάφερε το κοτόπουλο σε πιατέλα και στήριξε σε σχαρίτσα να βγάλει και τα υπόλοιπα υγρά του. Ράντισε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μπαλσάμικο

  • 10

    Ανάμειξε τα υγρά με το κρεμμύδι που έχει μείνει στη γάστρα. Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω στο ψητό ραντίτσιο. Σέρβιρε τα εντόσθια με το κρεμμύδια και τα υγρά του κοτόπουλου ξεχωριστά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...