TLife | The female side of life

Μαραθοπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει μια νοστιμότατη συνταγή για εσένα που λατρεύεις τα αρωματικά φυτά! Μαραθοπιτάκια για πρωινό ή γευστικό σνακ με το κρασί σου το απόγευμα.
Πηγή


Εύκολη 30' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 200 γρ. φέτα
  • 2 ματσάκια μάραθο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο για πίτες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μπολ βάζουμε το μάραθο, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα.

  • 2

    Προσθέτουμε το ούζο και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

  • 3

    Σε πάγκο στρώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε με κουταλιές από το μείγμα μας λίγο – λίγο γιατί δεν θέλουμε να ξεχειλίσει.

  • 4

    Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο από πάνω και τα ζουλάμε ελαφρά με έναν πλάστη για να λεπτύνουν σε πάχος.

  • 5

    Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι τα πιτάκια μας να πάρουν χρώμα.

  • Λίγα μυστικά ακόμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χορταρικό θέλετε σε αυτή την τεχνική όπως για παράδειγμα σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα ή χόρτα εποχής κάνοντας ουσιαστικά μια γρήγορη χορτόπιτα τηγανιού.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...