TLife | The female side of life

Tiramisu! Συνταγή από Ιταλό Σεφ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για να είσαι σίγουρη πως μια συνταγή θα έχει 100% επιτυχία, πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό! Έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς και ζητήσαμε τη συνταγή για το παραδοσιακό τιραμισού, από τον Ιταλό Σεφ Pasquale Lembo, σεφ στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Α! Σημείωσε πως τη δοκιμάσαμε από τον ίδιο πριν σου τη συστήσουμε...

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 10 αυγά / μόνο τους κρόκους
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λικέρ Amaretto
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 500 ml καφέ εσπρέσσο
  • 150 γρ κακάο
  • 150 γρ ζάχαρη για τον καφέ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  • 2

    Προσθέστε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ.

  • 3

    Χτυπήστε τα για λίγο όλα μαζί.

  • 4

    Ετοιμάστε τον καφέ εσπρέσσο χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή και προσθέστε τα 150γρ ζάχαρης.

  • 5

    Μουσκέψτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα μισά σε ένα πυρέξ.

  • 6

    Απλώστε μια στρώση κρέμας.

  • 7

    Από πάνω στρώστε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ κι απλώστε τη δεύτερη στρώση κρέμας.

  • 8

    Αφήστε το Tiramisu στο ψυγείο για 5 ώρες και πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με κακάο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...