TLife | The female side of life

Gelo di Melone

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mε άρωμα Σικελίας και μάλιστα από το Παλέρμο αυτή η παραδοσιακή, σικελιάνικη, δροσιστική συνταγή σου δίνει μια λύση για το πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ




Εύκολη 4h 20 min 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1,5 κιλό καρπούζι (ζυγισμένο με τη φλούδα) χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
  • 2⁄3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1⁄2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σαντιγί για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
  • Τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
  • Κανέλα για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα φρουί γλασέ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πολτοποίησε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό και άφησέ το στην άκρη.

  • 2

    Ανακάτεψε μαζί ζάχαρη και κορν φλάουερ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να είναι στη φωτιά.

  • 3

    Καθώς ανακατεύεις, ρίξε λίγο λίγο το καρπούζι.

  • 4

    Βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει με ξύλινη κουτάλα.

  • 5

    Βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα σου, περίπου για 5 λεπτά.

  • 6

    Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια. Ανακάτεψε.

  • 7

    Με μία λαστιχένια σπάτουλα πέρασε το μίγμα σου μέσα από μια πετσετούλα, πιέζοντάς το να σουρώσει μέσα σε ένα τάπερ ή μπολ που κλείνει. Έτσι θα γίνει διάφανο το γλυκό σου.

  • 8

    Βάλε το τάπερ στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου 4 ώρες.

  • 9

    Σέρβιρε μοιράζοντας σε 6 μπολάκια, γαρνίροντας με λίγη σαντιγί, πασπαλίζοντας με φυστίκια, κανέλα, σοκολάτα και αν θέλεις και φρουί γλασέ.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...