Θα είστε μαζί για πάντα; Τσέκαρε τα σημάδια…

Οι περισσότερες από εμάς μεγάλωσαν με παραμύθια. Μια φορά κι έναν καιρό… ο πρίγκιπας… η πριγκίπισσα… μετά διάφορα εμπόδια μεταξύ τους… και τέλος η αγάπη που νικούσε τα πάντα… και μετά ζούσαν τον έρωτά τους… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρότυπο μέσα μας. Η αιώνια αγάπη στοίχειωσε τα “θέλω” μας, τους στόχους μας. Και όλες -λίγο ή πολύ- αναζητούμε εκείνον που θα μείνει μαζί μας νικώντας το χρόνο.
Αν μιλήσουμε για τους γονείς μας, μερικές γενιές πίσω δηλαδή, όλο αυτό μοιάζει εφικτό. Σήμερα όμως; Γίνεται να μιλάμε για το …ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ή πρόκειται για μια ουτοπία που απλά μας ταλαιπωρεί;
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη μπορεί να υπάρξει, αν ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις. Αν δηλαδή ο “πρίγκιπας” έχει τα συγκεκριμένα “προσόντα”.
Τα έχει; Διάβασε και τσέκαρε αν υπάρχει η πιθανότητα του “για πάντα” στη σχέση σου!
1. “Πρέπει να νοιάζεται όσο νοιάζεσαι εσύ για εκείνον κι ακόμα πιο πολύ”.
Όταν ένας άντρας σου δείχνει το ενδιαφέρον του, όταν νιώθεις ότι σε πονάει, σε υπολογίζει, σε κατανοεί…. δεν πας πουθενά. Μένεις.
2. “Πρέπει να υπολογίζει τα “θέλω” σου και τα “δεν θέλω” σου”.
Αυτό κι αν είναι ένα παράπονο πολλών γυναικών σήμερα που ο εγωισμός έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα και ο καθένας υπολογίζει μόνο τις δικές του ανάγκες. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σου σέβεται και τις δικές σου επιθυμίες τότε δεν μπορείς παρά να το εκτιμήσεις.
3. “Πρέπει να κρατάει στην μνήμη του όλα όσα σου αρέσουν και με την πρώτη ευκαιρία να σου τα ικανοποιεί ακόμη και αν εκείνη την στιγμή δεν μπορεί να το κάνει ή δεν χρειάζεται να το κάνει. Να θυμάται όμως!”
Υπάρχει καλύτερο από αυτό; Όχι πες…
4. “Πρέπει να βλέπει τα καλά σου και να τα αναγνωρίζει. Να μην βλέπει ελαττώματα μόνο ή και καθόλου”.
Με λίγα λόγια να σε γνωρίζει. Ούτε να υπερβάλλει, αλλά ούτε και να σε μειώνει. Οι κομπλεξισμοί και οι ανταγωνισμοί δεν χωράνε σε μια σχέση που επιδιώκει το “για πάντα”.

5. “Να λέει ευχαριστώ για ό, τι του δίνεις και όχι να το θεωρεί υποχρέωσή σου!”
Κι αυτό είναι μια άλλη γυναικεία πληγή. Όχι όλων των γυναικών, αλλά -κακά τα ψέματα- πολλές γυναίκες εκεί έξω περιποιούνται βασιλικά τους συντρόφους τους και η αναγνώριση, το “ευχαριστώ” χάνεται στα δήθεν αυτονόητα ή στην χειρότερη περίπτωση θεωρείται “υποχρεωτικό” βάση προκαταλήψεων.

6. “Πρέπει να συγχωρεί μικροατοπήματα και μικροζαβολιές. Για παράδειγμα, αν κάποια στιγμή του μιλήσεις απότομα γιατί είσαι κουρασμένη, να μην το κρατήσει μανιάτικο και να σταματήσει να σου μιλάει για μια εβδομάδα”.
7. “Να θυμάται τις επετείους γιατί εσύ το θέλεις, αλλά και γιατί εκείνος το έχει ανάγκη”.
Είναι γνωστό ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις ημερομηνίες, στις επετείους, στις αφορμές για γιορτινές ρομαντικές ατμόσφαιρες. Κι όταν ξέρεις ότι το κάνει γιατί σου αρέσει γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Όταν δε ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος που το απολαμβάνει όσο κι εσύ, είναι δώρο Θεού…

8. “Να χάσει κάτι που του αρέσει επειδή δεν αρέσει σε σένα ή επειδή εσύ θέλεις κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα να μην πάει στο γήπεδο επειδή εσύ είχες κανονίσει να πάτε στο γάμο της φίλης σου”.
Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει και ομηρικούς καυγάδες. Αν όμως ο σύντροφός σου, έστω για μία φορά, τα αφήσει όλα για χάρη σου… Αν… Αν σε βάλει πάνω από όλα, ακόμα κι από το ποδόσφαιρο… Αν…

9. “Να έχει πάντα ερωτική διάθεση όμοια με την δική σου και των αρχικών ημερών”.
Γίνεται; Όλα γίνονται. Αρκεί να το θέλεις. Αρκεί να το προσπαθείς. Αν έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου τις καταστροφικές συνέπειες της ρουτίνας και είσαι αποφασισμένος να μην της επιτρέψεις να σου χαλάσει τη σχέση, γίνεται. Υπάρχουν πάντα τρόποι να κρατάς το ερωτικό ενδιαφέρον ζωντανό, όταν δεν παραιτείσαι ή όταν δεν προτιμάς την “ευκολία”.

10. “Πρέπει να θεωρεί πάντα ότι είναι πάρα πολύ τυχερός που είναι μαζί σου και να στο δείχνει”.
Γιατί έτσι είναι….
Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, σύμφωνα με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη το “για πάντα” είναι εφικτό. Με δεδομένο φυσικά ότι η προσπάθεια δεν είναι μονόπλευρη. Αν κάτι ανάλογο υπάρχει και στη δική σου συμπεριφορά τότε το παραμύθι είναι εφικτό…

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. kai meta xipnises

  2. ax…makari na htan toso eukolo…alla ti kaneis otan o allos den se afhnei na fugeis?

  3. εμμμ εσεις δε θελετε αντρα, κοροϊδο θελετε!! απλα σκεφτειτε ποσα απο αυτα θα κανατε και εσεις για εκεινον

  4. Αυτό το “για πάντα” πόσο με τρομάζει…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More