Τραπεζαρία: 8 ιδέες διακόσμησης και δεν θα θέλεις να ξαναφάς ποτέ στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση

Η τραπεζαρία είναι από τα πιο παρεξηγημένα δωμάτια ενός σπιτιού. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να την «προδώσουν» ώστε να απλώσουν το σαλόνι τους, να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που αν και διαθέτουν τραπεζαρία στο σπίτι τους, δεν της δίνουν απολύτως καμία σημασία, γιατί θεωρούν τα υπόλοιπα δωμάτια πιο σημαντικά. Εντάξει, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν όντως αρκετά μικρό σπίτι, στο οποίο δεν χωράει η τραπεζαρία – εκείνους τους συγχωρούμε. 

Η τραπεζαρία όμως είναι ένα δωμάτιο συνώνυμο του «μαζί». Είναι συνδεδεμένο με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Μερικές από τις πιο ιερές στιγμές της καθημερινότητάς μας λαμβάνουν χώρα εδώ, στην τραπεζαρία! Εδώ συγκεντρώνεται η οικογένεια για να ανασυνταχθεί μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα. Εδώ υποδεχόμαστε τους ανθρώπους μας, για να φάμε, για να πιούμε, για να γελάσουμε, για να αγαπηθούμε, για να συγκινηθούμε, για να χαλαρώσουμε. Εδώ θα κάτσεις ακόμα και μόνος σου: για να φας, για να δουλέψεις, για να οργανώσεις χαρτιά, υποχρεώσεις, σκέψεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμα περισσότερους, η τραπεζαρία αξίζει την προσοχή μας. Θέλουμε να είναι ένας χώρος με χαρακτήρα, με αισθητική, με στυλ. Όλα αυτά φυσικά χωρίς να ξεχωρίζει – να κλωτσάει – από την αισθητική και το στυλ που έχει το υπόλοιπο σπίτι. Πρέπει να ακολουθηθεί μια διακοσμητική γραμμή σε όλα τα δωμάτια και κάπως έτσι να εξασφαλίσουμε την ηρεμία, την γαλήνη και την ισορροπία στο καταφύγιό μας.

Παλαιότερα, οι τραπεζαρίες είχαν μια αρκετά αυστηρή αισθητική. Ήταν ως και ψυχρές. Οι interior designers ανά τον κόσμο έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω στην αντίληψη αυτή, επιτρέποντάς μας να χειριστούμε τις τραπεζαρίες ως χώρους προσωπικής έκφρασης, η διακόσμηση των οποίων δεν θα έπρεπε να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες. Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Το μόνο που μας συμβουλεύουν να κάνουμε είναι να ποντάρουμε σε άνετα καθίσματα και έξυπνο φωτισμό. Και μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα τα αφήνουν στην φαντασία και την δημιουργικότητά μας. Έτσι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές υπέροχες ιδέες διακόσμησης για να απογειώσεις την τραπεζαρία σου, να της χαρίσεις χαρακτήρα, να την… δεις επιτέλους και να μην την αγνοείς πια!

Ακόμα περισσότερες ιδέες για να απογειώσεις την τραπεζαρία σου παρακάτω:

 
 
Φωτογραφίες: Istock
 
 
 
 

Read More

And More