Ανακοινώνουν ότι θα αυτοκτονήσουν μέσω Διαδικτύου!

Ανακοινώνουν ότι θα αυτοκτονήσουν μέσω Διαδικτύου! | tlife.gr

Στοιχεία δείχνουν πως τουλάχιστον μία φορά το μήνα κάποιος άνθρωπος ανακοινώνει σε κάποιο chatroom ή forum ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Άλλοι λόγω κάποιας ερωτικής σχέσης, άλλοι λόγω οικονομικών προβλημάτων και κάποιοι λόγω ανεργίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2010 υπήρξαν τουλάχιστον 6 τέτοιες ανακοινώσεις. Σωτήρια υπήρξε η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για τις έξι περιπτώσεις. Συνομίλησαν μαζί τους με ψευδώνυμο και έτσι κατάφεραν να τους στηρίξουν ψυχολογικά αλλά καινα εντοπίσουν τα ίχνη τους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ξεχωρίζουν όπως αυτή ενός ανθρώπου που την ώρα που συνομιλούσε με τον αστυνομικό μέσω Internet κατέρρευσε ψυχολογικά. Τότε ο αστυνομικός τον εντόπισε λίγο πριν την αυτοκτονία και χάρη στις γνώσεις του σώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Με τον ίδιο τρόπο οι αστυνομικοί έσωσαν έναν ακόμη άνθρωπο ο οποίος έγραψε σε φίλους του πως φεύγει από το σπίτι για να βρει τρόπο να αυτοκτονήσει. Χωρίς καν να χρειαστεί να δηλωθεί εξαφάνιση οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα και ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα ήταν καλά.

READ more