Αναστολή της 24ωρης απεργίας στον ΗΣΑΠ. Μόνο στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Αναστολή της 24ωρης απεργίας στον ΗΣΑΠ. Μόνο στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ | tlife.gr

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή της 24ωρης απεργίας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό μετά την εντολή που έδωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις διοικήσεις των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει, μετά την προσφυγή της διοίκησης της ΑΜΕΛ στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Ομως το ΜΕΤΡΟ δεν θα κινηθεί κανονικά, αφού υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων.

Οι διοικήσεις των τριών από τα τέσσερα σωματεία που δρουν στο ΜΕΤΡΟ είχαν αποφασίσει να αναστείλουν την απεργία τους, στέλνοντας μάλιστα και σχετικό δελτίο Τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Όμως αργά χθες το απόγευμα, το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει ότι για τις ώρες αυτές οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα ακινητοποιηθούν.
Ήδη οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την εξαγγελθείσα για την σήμερα 24ωρη απεργία και αντ’ αυτής θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
Τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά. Κανονικά επίσης θα κινηθεί ο Προαστιακός.
Πάντως, οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 10 του μηνός.

READ more