Εγκαίνια για την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου, με τίτλο «Κιβωτός»

Εγκαίνια για την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου, με τίτλο «Κιβωτός» | tlife.gr

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 7.30μμ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Σκουφά 4» η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πέρρου, με τίτλο «Κιβωτός».

Η συγκεκριμένη ενότητα έργων, που συνδυάζει, στην διεργασιακή της κατασκευαστική τεχνική την χαρακτική με την ζωγραφική, είναι στο σύνολό της φιλοτεχνημένη σε ξύλο, με λάδι, γραφίτη και μεικτά υλικά. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί με ευρηματικό τρόπο και προσωπικές φυσικά εκδοχές το νεοπαραστατικό ιδίωμα, για να ορίσει εκφραστικά, όσο και υποβλητικά, έναν αινιγματικό περισσότερο εικονισμό, που λειτουργεί, κατά κύριο λόγο, μέσα από τις διαστάσεις του συμβολιστικού συνειρμού και της ποιητικής αλληγορίας.

Η Κιβωτός, όπως αναφέρει στο συνοδευτικό κείμενο του Καταλόγου, η Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, «αφορά μια σειρά από διώνυμα, που παρουσιάζονται να ισορροπούν οριακά ανάμεσα στα ερωτήματα και στις απορίες που γεννούν οι μνήμες και οι πραγματικότητες της ζωής, όπως επίσης οι πραγματικότητες που ποικιλοτρόπως βιώνουμε σε σχέση με τα αρχέτυπα που ανακαλούμε και τις προεκτάσεις που φαντασιακά διαμορφώνουμε, για να συνδέσουμε τα ορατά με τα αθέατα».

Τα έργα της έκθεσης, εκτός των άλλων, απαρτίζουν ένα γοητευτικό και ταυτοχρόνως κωδικοποιημένο, ένα επίσης νοερό αλλά στη βάση του ένα ουμανιστικό ταξίδι. Το ταξίδι αυτό, «που γεφυρώνει συνείδηση και ασυνείδητο, ατομικότητα και συλλογικότητες, σχέσεις και αναφορές, λειτουργεί συναισθαντικά και μεταμορφωτικά ή μεταγωγικά. Μέσα από τις προσήκουσες παραδοξότητές του, σχηματίζεται ένα είδος άτυπου κι αινιγματικού χρονολογίου.

Στις όψεις του των ερωτισμών και των ερωτημάτων, των αποριών και των θαυμαστικών μας, ο καλλιτέχνης διασώζει ποικίλες εμπειρίες και αξίες από τα μνημόνια της ζωής, της δικής του και δικής μας, όπως αυτά μεταφέρονται μέσα από τα όνειρα και τις λαχτάρες μας, μέσα επίσης από τις ενδεχόμενες ανατροπές του βίου και τους εφιάλτες μας», πρωταγωνιστώντας εντέλει οι σωτήριες προσδοκίες και οι ζωογόνες πάντοτε ελπίδες μας.

Επιμέλεια Έκθεσης: η Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 15 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2018.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Αθήνας (1999-2005) με καθηγητές τους Γ. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη (ζωγραφική) και Γ.
Ζιάκα (σκηνογραφία). Αποφοίτησε με άριστα ( 29/30 ) και προτάθηκε για υποτροφία το 2002, το 2003 και το 2004. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε χαρτιού Cartasia 2016 στην Λούκα της Ιταλίας και στην 5η Διεθνή Συνάντηση Ακαδημιών Καλών Τεχνών της Μεσογείου το 2004 στην Γένοβα.

Την ίδια χρονιά επίσης απέσπασε το βραβείο της 3ης Bienalle φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών
Καλών Τεχνών Ελλάδας ενώ το 2005 κέρδισε την υποτροφία της Eurobank Private. Το 2017 ήταν υποψήφιος για το 3ο Βραβείο Ευρωπαικής ζωγραφικής του Μουσείου Φρυσίρα. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις, φιλοτεχνήσει με έργα του εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων και έχει συμμετάσχει σκηνογραφικά σε θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

READ more