Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Μας δείχνει τις κόρες της! Δες πόσο μεγάλωσαν [pic]

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Μας δείχνει τις κόρες της! Δες πόσο μεγάλωσαν [pic] | tlife.gr

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι μια περήφανη μαμά και δεν το κρύβει. Οι δύο της κόρες, Ισαβέλλα και Βικτώρια είναι ότι πολυτιμότερο έχει και αυτός είναι και ο λόγος που τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο παραγωγικό χρόνο με τις μικρές.

Η Ισαβέλλα είναι 3.5 χρονών, ενώ η Βικτώρια 1.5. Η γλυκιά μανούλα έχει μοιραστεί αρκετές φορές με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες με τις κόρες της, προσπαθώντας κάθε φορά να περνά και ένα σημαντικό μήνυμα. Η Παρασκευή είναι μία από τις αγαπημένες μέρες μικρών και μεγάλων, αφού μαζί με το τέλος της εβδομάδας έρχεται και το τέλος των υποχρεώσεων και ξεκινά η ξεκούραση και το παιχνίδι.

Η συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη λοιπόν, δημοσίευσε πριν λίγο, ένα στιγμιότυπο με τις κόρες της, το οποίο συνόδευσε με μια υπέροχη λεζάντα, το μήνυμα της οποίας πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψιν. Ειδικότερα, έγραψε: «Ένας ενήλικος που μεγάλωσε σε σπίτι με περισσότερα από 80 βιβλία και τελείωσε το γυμνάσιο έχει περίπου τις ίδιες ικανότητες γραφής και ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου και χρήσης αριθμών με έναν ενήλικο που μεγάλωσε σε σπίτι με λιγότερα βιβλία και έχει πτυχίο πανεπιστημίου.Όσο περισσότερα βιβλία υπάρχουν σε ένα σπίτι τόσο εξυπνότερα και καλύτερα καταρτισμένα βγαίνουν τα παιδιά.

Το μέσο σπιτικό στην Τσεχία έχει 186 βιβλία, το 14% των Νορβηγών έχει πάνω από 500 βιβλία στο σπίτι και το 60% των σπιτιών στην Τουρκία έχει «περίπου 5» βιβλία. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος των βιβλίων που έχουμε στο σπίτι είναι 62.  Το 60% των σπιτιών έχει λιγότερα από 20.  Μόνο 2% έχουν περισσότερα από 500. Αφήνω εδώ αυτή τη φωτογραφία, με την ελπίδα μέσα στο 2019 η Ισαβέλλα και η Βικτώρια να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά στο σκαρφάλωμα της βιβλιοθήκης μας αλλά και το σπίτι μας να ανήκει σε αυτό το 2%».

Δες τη φωτογραφία:

READ more