Η επίσκεψη της Καμίλα στην Μονή Καισαριανής και ο Χάρι Πότερ! [pics]

Η επίσκεψη της Καμίλα στην Μονή Καισαριανής και ο Χάρι Πότερ! [pics] | tlife.gr

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στη Μονή Καισαριανής έκανε σήμερα η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, χωρίς τον πρίγκιπα Κάρολο. Εκεί συνάντησε την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και πολλά παιδιά που την αγκάλιασαν και την άκουσαν με προσοχή να τους διαβάζει το αγαπημένο της αγγλικό βιβλίο της J.K. Rowling «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

Η υπουργός Πολιτισμού υποδέχθηκε την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους και της Μονής, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές από τη σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου. Κύριο θέμα ήταν το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Η δούκισσα της Κορνουάλης διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου (Το ταξίδι από την πλατφόρμα 9 και 3/4 ). Είναι η σκηνή που φεύγει ο Χάρι Πότερ για να πάει στη σχολή μάγων του Χόγκουαρτς. Ακολούθησε η ανάγνωση του ίδιου κεφαλαίου στα ελληνικά, από τη Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή. Στο τέλος εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα της δούκισσας στην οποία δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής. Αφορμή για το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Αξίζει να αναφέρουμε, όμως, πως η Καμίλα βρέθηκε στη Μονή Καισαριανής και για συναισθηματικούς λόγους. Ο πατέρας του συζύγου της, Φίλιππος, είναι πρώτος εξάδελφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, δηλαδή η θεία του Κάρολου, χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ένα κελί του μοναστηριού!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more