Η απάντηση του Α.Τσίπρα για την πολυτελή σουίτα του Ιασώ

Η απάντηση του Α.Τσίπρα για την πολυτελή σουίτα του Ιασώ | tlife.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με γραπτή δήλωσή του στο ρεπορτάζ του TLIFE για τα έξοδα της γέννησης του παιδιού του την περασμένη Κυριακή.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρει: «μερίδα των ΜΜΕ και των blogs με πλήρη συναίσθηση και με στόχο να υπάρξει απαξίωση στο πρόσωπο του προέδρου, χρησιμοποίησε το συμβάν διακινώντας πληροφορία για μεγάλη καταβολή αμοιβής νοσηλείων της γέννας.Μία πληροφορία η οποία πόρω απέχει από την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής: «Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η οικονομική του δυνατότητα δεν του επιτρέπει να διαθέσει τέτοιο ποσό, όσο και να το επιθυμούσε, η κατασκευασμένη αλήθεια του είναι μια πράξη βαθύτατα εχθρική, όχι μόνο προς αυτόν, αλλά και προς την κοινωνία. Διότι επιδιώκουν να την αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν την οργή της για τη φτώχεια που υφίσταται, προς λάθος κατεύθυνση και λάθος ανθρώπους»

Υπενθυμίζουμε ότι το TLIFE -διευκρινίζοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να φέρνει στον κόσμο το παιδί του με όποιο κόστος και σε όποιο περιβάλλον επιθυμεί- είχε παρουσιάσειτο κόστος της συγκεκριμένης σουίτας του Ιασώ στην οποία γέννησε η σύντροφος του προέδρου του ΣΥΝ. Το κόστος αυτό, είναι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ιδιωτικού μαιευτηρίου για τον κάθε Έλληνα πολίτη, σχεδόν 15.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού.

Κάθε ένας που χρησιμοποιεί αυτή τη σουίτα, πρέπει να καταβάλει αυτό το ποσό. Εκτός εάν το ιδιωτικό μαιευτήριο του κάνει έκπτωση ή δώρο και αυτός το δεχθεί.

Σημειώνουμε ότι ο κ.Τσίπρας στην ανακοίνωσή του δε διευκρινίζει ούτε το ποσό που κατέβαλε ούτε εάν του έγινε κάποια έκπτωση από το Ιασώ. Αναφέρει μόνο ότι » η πληροφορία απέχει πόρω από την πραγματικότητα».

Επειδή το TLIFE, δημοσίευσε την πληροφορία για την τιμή της σουίτας και αυτή είναι απόλυτα ακριβής, άλλωστε μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει με ένα απλό τηλεφώνημα στο Ιασώ, προφανώς ο κ. Τσίπρας θα εννοεί όσο αφορά το TLIFE ότι δεν πλήρωσε αυτό το ποσό αλλά κάποιο άλλο. ότι δηλαδή του έγινε κάποια παροχή από το μαιευτήριο για τη σουίτα του.

Βέβαια αποφεύγει να δημοσιοποιήσει το ποσό που τελικά κατέβαλε.Θυμίζουμε ξανά πάντως ότι όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το που δαπανά κανείς τα χρήματά του αποτελεί απόλυτο προσωπικό δικαίωμα.

Όμως οι 15.000 είναι ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου από εκείνους που διαδήλωνε μαζί τους σήμερα ο κ.Τσίπρας.

READ more