Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της post στο Instagram και μάλιστα μόνη της!

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ευνόητους λόγους, οπότε μόνο μέσα από τους λογαριασμούς του παλατιού μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα τους. Ο επίσημο προφίλ του στο Instagram, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, έχει σήμερα σχεδόν 5 εκατομμύρια followers και ανανεώνεται καθημερινά για να μη μένει κανένας παραπονεμένος.

Εκεί, λοιπόν, έκανε χθες (μόνη της!) την πρώτη της ανάρτηση η βασίλισσα Ελισάβετ. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, φωτογράφησε ένα γράμμα που είχε στείλει τον 19ο αιώνα ο Charles Babbage στη βασίλισσα Βικτώρια και τον προ-προ-πάππο της πρίγκιπα Αλβέρτο και το μοιράστηκε με τους followers του account του παλατιού.

«Σήμερα καθώς επισκέφθηκα το Μουσείο των Επιστημών, είχα την ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύψω ένα γράμμα στο Βασιλικό Αρχείο που γράφτηκε για τον πρίγκιπα Άλμπερτ. Ο Τσαρλς Μπάμπατζ, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος εφευρέτης υπολογιστών, σχεδίασε την Μηχανή των Διαφορών και ο πρίγκιπας Άλμπερτ ήταν ο πρώτος που είχε την ευκαιρία να δει το πρωτότυπο τον Ιούλιο του 1843. Στην επιστολή, ο Μπάμπατζ, μίλησε στην βασίλισσα Βικτόρια και τον πρίγκιπα Άλμπερτ για την Αναλυτική Μηχανή σύμφωνα με την οποία δημιουργήθηκαν τα πρώτα προγράμματα υπολογιστών από την Άντα Λόβελας, τη κόρη του Λόρδου Μπάιρον. Σήμερα, είχα την ευκαιρία να μάθω για τις πρωτοβουλίες στην κωδικοποίηση υπολογιστών για τα παιδιά και μου φαίνεται σωστό να δημοσιεύσω αυτό το ποστ στο Instagram για το Μουσείο των Επιστημών, το οποίο στηρίζει εδώ και καιρό την τεχνολογία, την καινοτομία και αποτελεί έμπνευση για την επόμενη γενιά εφευρετών», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που τη συνόδευε.

Read More

And More