Στάνκογλου, Τσιμιτσέλης, Κολοβός: Στο TLIFE για το κλείσιμο των θεάτρων -“Σε αυτή την φάση έτσι και αλλιώς νοσούμε όλοι ψυχολογικά”

Σε μια δύσκολη καμπή βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και όλη η Ευρώπη με τον κορονοϊό πάνω από το κεφάλι μας να μας απειλεί όλο και περισσότερο και τις ΜΕΘ, δυστυχώς να γεμίζουν. Η εστίαση τα γυμναστήρια κλείνουν από αύριο Τρίτη και παρά το γεγονός ότι κρίθηκε απαραίτητο από τους επιστήμονες η θλίψη και η απόγνωση των ανθρώπων του θεάτρου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Χαρακτηριστικό της συγκίνησης το βίντεο με την Μαρία Καβογιάννη να κλαίει από συγκίνηση χθες το βράδυ, την ώρα του χειροκροτήματος, στην τελευταία πριν το μηνιαίο κλείσιμο των θεάτρων. Η Μαρία πρωταγωνιστούσε με την Μαρία Κίτσου στο Παλλάς και στην παράσταση “Το τρίτο στεφάνι”.

Οι ηθοποιοί μέσα από τα social media εξέφρασαν τις απόψεις τους, άλλοι πιο ήπια και άλλοι πιο επιθετικά για την θεατρική αυλαία που έπεσε ξανά. Το TLIFE ζήτησε την άποψη τριών ηθοποιών που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση αλλά έχουν αγάπη και ενεργή παρουσία στη θεατρική σκηνή. Τον Γιάννη Στάνκογλου, το Γιάννη Τσιμιτσελη και τον Αναστάση Κολοβό και οι απόψεις του είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Γιάννης Στάνκογλου

Δεν καταλαβαίνω αυτήν την απόφαση να κλείσουν τα θέατρα. Παραμένουν οι εκκλησίες ανοιχτές και τα θέατρα κλειστά. Τα θέατρα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει κανένα κρούσμα έχουν διατηρήσει με το παραπάνω τους κανόνες για την προστασία από τον κορονοϊό. Πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο θέλουν να κάνουν πίσω τον πολιτισμό…

Γιάννης Τσιμιτσέλης

Το δικό μου σχόλιο είναι όταν κάτι δεν τηρεί τις προδιαγραφές στη φάση που βρισκόμαστε τώρα πρέπει να προηγείται ο άνθρωπος και να δούμε πώς θα περιορίσουμε τον ιό. Σε αυτή την φάση έτσι και αλλιώς νοσούμε όλοι ψυχολογικά. Ελπίζω πολύ σύντομα να ανοίξει το πράγμα με άλλες συνθήκες, με ένα εμβόλιο και να επιστρέψουμε στη καθημερινότητα.

Αναστάσης Κολοβός

Ας είμαστε ψύχραιμοι..τα μέτρα, είναι σκληρά και πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε απώλειες σε επίπεδο υγείας ψυχικής η σωματικής σε όλους τους κλάδους πόσο μάλλον στο δικό μας που πάντα ήταν πολύπαθος.. Παραμένω αμήχανος χωρίς να υπερασπίζομαι φανατικά την μια η την άλλη θέση.. Δυστυχώς η ευτυχώς δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε λοιμωξιολόγος…

Read More

And More