«Τέλος» η μουσική καριέρα για τον R. Kelly που κατηγορείται για παιδεραστία

«Τέλος» η μουσική καριέρα για τον R. Kelly που κατηγορείται για παιδεραστία | tlife.gr

Η Sony Music αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον τραγουδιστή της R&B, σόουλ και χιπ-χοπ και δισκογραφικό παραγωγό R. Kelly, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety. Δεν προβλέπεται η δημοσίευση ανακοίνωσης για την απόφαση στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανέφερε πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι η παρουσία του R. Kelly στον ιστότοπο της RCA Records, (της δισκογραφικής εταιρείας που ανήκει στη Sony Music) και στον κατάλογο με τους καλλιτέχνες της, δεν θα υποδηλώνει την αναχώρησή του από την εταιρεία.

Η τελευταία κυκλοφορία του R. Kelly με την ετικέτα RCA/Sony ήταν ένα άλμπουμ με τραγούδια Χριστουγέννων το 2016. Από τότε κυκλοφόρησε αρκετά τραγούδια ανεξάρτητα πιθανώς με τη συγκατάθεση της Sony και με tweet ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι ετοιμάζει νέο άλμπουμ.

Η απόφαση της Sony έρχεται μετά τα δημόσια αιτήματα που διατυπώνονται εδώ και χρόνια και από εκστρατεία και συλλογή υπογραφών που διοργάνωσαν μέλη του κινήματος #MuteRKelly με στόχο να χωρίσουν οι δρόμοι της εταιρείας και του τραγουδιστή και πρώην επαγγελματία παίκτη του μπάσκετ.

Τα αιτήματα έγιναν εντονότερα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Lifetime «Surviving R. Kelly», στο οποίο πολλές γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα αεροπλάνο που μίσθωσε η οργάνωση γυναικών UltraViolet και στο οποίο αναγράφεται το μήνυμα «RCA / Sony: Drop Sexual Predator R. Kelly» (RCA/Sony: Παράτα το σεξουαλικό αρπακτικό R. Kelly) πετούσε πάνω από τα γραφεία της Sony Music στο Λος Άντζελες. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και έξω από την έδρα της Sony στη Νέα Υόρκη.

Καταγγελίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή χρονολογούνται πριν από 20 χρόνια.

Η δικηγόρος Λέσλι Φρανκ, που ειδικεύεται σε υποθέσεις από τον χώρο της ψυχαγωγίας δήλωσε στο Variety ότι ορισμένες συμβάσεις σημαντικών εταιρειών έχουν προβλέψει πως εάν ο καλλιτέχνης καταδικαστεί για κακούργημα ή για ανήθικη συμπεριφορά γενικά είναι δικαίωμα της εταιρείας να τερματίσει τη σύμβαση.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «κάθε δισκογραφική εταιρεία – ή, πραγματικά, οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος σε οποιαδήποτε σύμβαση – μπορεί να αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι στη σύμβαση». «Το ερώτημα είναι τι μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της επιθυμίας τους να τερματίσουν την ισχύ της συμφωνίας. Ο R. Kelly θα μπορούσε να ζητήσει αποζημίωση. Εάν ο τραγουδιστής R. Kelly δεν θέλει να καταγγείλει τη συμφωνία και υποστηρίξει ότι πρόκειται για παραβίαση της σύμβασης από την RCA, εάν η RCA ανησυχεί για το κόστος του δικαστικού αγώνα και για το πώς μπορεί να αποφασίσει ένα δικαστήριο, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε διευθέτηση με τον R. Kelly» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

READ more