Το τελευταίο σημείωμα: Ενθουσιώδη τα σχόλια των θεατών τις πρώτες μέρες προβολής της ταινίας

Το τελευταίο σημείωμα: Ενθουσιώδη τα σχόλια των θεατών τις πρώτες μέρες προβολής της ταινίας | tlife.gr

«Το Τελευταίο Σημείωμα», η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες την περασμένη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου καταφέρνοντας όχι μόνο να συγκινήσει τους θεατές, αλλά και να γνωρίσει ή να ξαναθυμίσει σε όλο τον κόσμο μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση 200 αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές στην Καισαριανή, την 1η Μαΐου του 1944.

Το ελληνικό κοινό αγκάλιασε θερμά από την πρώτη μέρα προβολής της την νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη. Τα σχόλια του κόσμου μιλούν όχι μόνο για μια συγκινητική ταινία, αλλά και για μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη, και συνάμα μια σύγχρονη κινηματογραφική ματιά στα γεγονότα της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944. Περισσότεροι από 45.000 θεατές είδαν «Το Τελευταίο Σημείωμα» τις 4 πρώτες ημέρες προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες και μίλησαν για μια εξαιρετική ταινία, για τις δυνατές και συγκινητικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, για αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές, όπως το γλέντι των μελλοθάνατων, για μια ταινία που θα θυμούνται για χρόνια.

Σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη και σε σενάριο του ιδίου και της Ιωάννας Καρυστιάνη στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος μαζί με ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών. Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα», είναι συνάμα ιστορία και μυθοπλασία, ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού.

«Το Τελευταίο Σημείωμα» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Tanweer.

Δες φωτογραφίες από την avant premiere της ταινίας όπου έδωσαν το «παρών» ο πρωθυπουργός και πολλά ακόμα πρόσωπα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, την Τέχνη και την τηλεόραση:

READ more