Baby Bloomers: Έξι star του Hollywood που απέκτησαν παιδιά μετά τα 40 χρόνια τους

Ζούμε σε μια πολύ παράξενη εποχή. Σε μία χρονική περίοδο τόσο αλλοπρόσαλλη, που θεωρείται φυσιολογικό να σχολιάζουμε αρνητικά τόσο μια γυναίκα που επιλέγει να μεγαλώσει τα παιδιά της και όχι την καριέρα της, όσο και εκείνη που θέλει να εργαστεί παράλληλα με την ανατροφή των παιδιών της. Και με την ίδια ευκολία κριτικάρουμε την μητέρα που θηλάζει τα παιδιά της μετά το πέρας του προβλεπόμενου διαστήματος των δύο ετών, αλλά και εκείνη που δεν επιλέγει τον μητρικό θηλασμό. Ή εμπλεκόμαστε -χωρίς να μας αφορά!- σε ένα ανούσιο debate γύρω από τον φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή. Που χρησιμοποιούμε το mom shaming για να πληγώνουμε ανθρώπους και να “δικάσουμε” οτιδήποτε δεν μας ταιριάζει. Που δεν επιτρέπουμε σε μια μητέρα να θηλάσει το μωρό της σε δημόσιο χώρο, γιατί πιστεύουμε ότι ΑΥΤΟ είναι μια προκλητική συμπεριφορά. Και που θεωρούμε ακόμα θέμα “ταμπού” την υπογονιμότητα μιας γυναίκας ή την θλιβερή αποβολή στην εγκυμοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε ως “σκάνδαλο” την μητέρα που απέκτησε παιδί μετά την ηλικία των 40 ετών. Και όλα τα παραπάνω, χωρίς να είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε την εκάστοτε κατάσταση και να διανοηθούμε τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις απογοητεύσεις που μπορεί να έχει βιώσει μια γυναίκα σε καθεμία από τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Ίσως, όμως, για αυτή την τελευταία “κατηγορία” γυναικών, εκείνων δηλαδή που προχώρησαν σε μια εγκυμοσύνη αψηφώντας το ηλικιακό όριο-σκάνδαλο των 40, τα αρνητικά σχόλια να αντισταθμίζονται ελαφρώς από τον μεγάλο αριθμό διάσημων γυναικών που επέλεξαν να το κάνουν, χωρίς όμως να ακυρώνονται οι θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν για να το καταφέρουν!

Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις πέντε από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες από τον κόσμο του θεάματος (sic) που απέκτησαν παιδιά μετά την ηλικία των 40 ετών:

 

Nicole Kidman

Η οσκαρική ηθοποιός μετά την υιοθεσία δύο παιδιών με τον πρώην σύζυγό της, Tom Cruise, και αφού υπέφερε από μία τραυματική έκτοπη κύηση, σταμάτησε τις προσπάθειες για την απόκτηση βιολογικών παιδιών. Μέχρι που στον δεύτερο γάμο της με τον Keith Urban, η πρώτη εγκυμοσύνη της ήταν γεγονός, όταν πλέον είχε συμπληρώσει τα 41 χρόνια της. Η γέννηση της πρώτης κόρης της, Sunday Rose, ήρθε το 2008, ενώ τρία χρόνια αργότερα έφερε στον κόσμο την δεύτερη βιολογική κόρη της, Faith Margaret. Πάντως, παραμένει άγνωστο αν η Kidman προχώρησε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τα δύο παιδιά της, ωστόσο η ίδια σε συνέντευξή της έχει αναφέρει πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να το καταφέρει.

 

Susan Sarandon

Η αγαπημένη -και επίσης οσκαρική- ηθοποιός του Hollywood και διάσημη ακτιβίστρια απέκτησε την πρώτη κόρη της, Eva, το 1985 με τον τότε σύντροφό της, Franco Amurri. Λίγα χρόνια αργότερα, η Sarandon έφερε στον κόσμο δύο ακόμη παιδιά, τον Jack και τον Miles με τον σύντροφό της, Tim Robins. Η ηλικία της ήταν 42 και 45 ετών αντίστοιχα. Όταν η ίδια ρωτήθηκε σε συνέντευξή της γιατί επέλεξε να αποκτήσει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία, η ηθοποιός εξήγησε πως αρχικά δεν βιαζόταν, αλλά και πως της είχε διαγνωστεί ενδομητρίωση, που όπως της είχαν εξηγήσει οι γιατροί δεν της επέτρεπε να κυοφορήσει. Όσο για το “δώρο” της εγκυμοσύνης παρά την ιατρική πάθησή της, η πρωταγωνίστρια εξήγησε πως ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη που το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να “βουτήξει” με τα μούτρα.

 

Halle Berry

Άλλη μία πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου που έχει βραβευτεί με Oscar, η Berry έφερε στον κόσμο την πρώτη κόρη της, Nahla, όταν ήταν 41 ετών και έπειτα γέννησε τον γιο της, Maceo, όταν είχε πλέον κλείσει τα 47. Η ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή της για την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της λίγο πριν συμπληρώσει τα 50 χρόνια της, λέγοντας πως στην πραγματικότητα βρισκόταν στα πρώτα στάδια της εμμηνόπαυσης και γι’ αυτό ήταν τεράστιο το σοκ της εγκυμοσύνης, ενώ χαρακτήρισε την περίπτωσή της “γηριατρική εγκυμοσύνη”.

 

Salma Hayek

Η επιτυχημένη Λατίνα ηθοποιός πίστευε πως θα χρειαζόταν ιατρική βοήθεια για να αποκτήσει παιδιά, αλλά τελικά η σύλληψη της κόρης της, Valentina, ήρθε πολύ φυσιολογικά όταν η ίδια ήταν 41 ετών. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η Hayek εμφάνισε διαβήτη κύησης, που συνοδεύτηκε από εκτεταμένη ναυτία για εννέα μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχισμένη μητέρα παραδέχεται πως δεν θα άλλαζε την χρονική συγκυρία της εγκυμοσύνης της για κανένα λόγο, λέγοντας πως ένιωθε πιο ολοκληρωμένη ως άνθρωπος σε αυτή την φάση, απ’ ό,τι ήταν 10 χρόνια πριν την απόκτηση του παιδιού της και επομένως η κόρη της μεγαλώνει με μια καλύτερη μητέρα.

 

Eva Mendes

Η διάσημη ηθοποιός έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 40 χρόνια της, όταν απέκτησε την κόρη της, Esmeralda, με τον σύζυγό της, Ryan Gosling. Δύο χρόνια αργότερα γέννησε και την δεύτερη κόρη τους, Amada σε ηλικία 42 ετών. Η ίδια μίλησε σε συνέντευξή της για τον τρόπο που η μητρότητα έχει αλλάξει την ζωή της, λέγοντας πως νιώθει απολύτως εξουθενωμένη, αλλά είναι η πιο ευτυχισμένη και ξέφρενη περίοδος της ζωής της.

And More